1200 Rotterdammers rijden straks elektrisch. Hoe? Tien Rotterdammers verhuren hun gloednieuwe elektrische Nissan LEAF tegen een aantrekkelijke prijs aan zo veel mogelijk andere Rotterdammers.

Degene die na een jaar de meeste Rotterdammers in zijn of haar auto heeft gekregen, wint de Testrijders Team Trial. De eerste sprint trekken de testrijders op 7 maart: wie weet die middag de meeste Rotterdammers in zijn auto te krijgen?

De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen reikt op 7 maart de autosleutels uit aan de tien Testrijders. Met minstens 1200 stadgenoten in elektrische deelauto’s wordt dit Rotterdamse experiment één grote elektrische proefrit. De testrijdersactie is onderdeel van Project A15, de campagne van Natuur & Milieu en Milieudefensie om elektrisch rijden op schone stroom te stimuleren. Jeroen Prinsen, een van de testrijders:

Het mes snijdt aan twee kanten. Mijn stadgenoten kunnen op een makkelijke manier elektrisch rijden uitproberen en tegelijkertijd rijd ik in mijn volledig elektrische leaseauto (bijna) gratis.

Partners van testrijders

De testrijders doen het niet alleen. Partners zijn Van Kerkhof & Visscher Groep (levert de auto’s), Lease2Move (leasemaatschappij) en SnappCar (autodeelplatform). Gemeente Rotterdam regelt de laadinfrastructuur (laadpassen en -palen) en ondersteunt, als een van de wereldwijde koplopers op het gebied van elektrisch vervoer, de Testrijdersactie. Door het stimuleren van elektrisch vervoer wordt de stad gezonder, schoner, economisch sterker en blijft zij goed bereikbaar.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.