Tesla Model S
De zelfrijdende Tesla nadert, zoals dat eigenlijk al geruime tijd het geval is.

Een Tesla bestellen is geen kwestie van keuzestress. Verreweg het meeste is standaard, er zijn hoegenaamd geen opties beschikbaar. Ook Autopilot behoort tot de standaarduitvoering, maar voor geavanceerde Autopilot moet worden betaald. Wordt daarvoor extra geld neergelegd, dan levert het een zelfrijdende Tesla op. Niet onmiddellijk. Wanneer precies is nog afwachten, Tesla is hiermee al jarenlang bezig.

Elon Musk heeft hierover een opvallende uitspraak gedaan, op zijn favoriete medium Twitter. De prijs wordt verhoogd. Vanaf november kost de geavanceerde Autopilot $ 1.000 extra. In Nederland kost de optie € 6.400, dat zal ongeveer € 7.300 worden.

Uiteraard is Softwarversie 10 cruciaal. Die biedt onder andere Smart Summon, een voorrijfunctie van de eigen auto. En wordt de beste ooit genoemd, een kwalificatie die geregeld wordt gebruikt bij de onthulling van een nieuwe softwareversie.

Het merk heeft verder plannen om in te zetten op verregaande robotisering. Door mensen niet langer een auto te laten bezitten, maar vervoer aan te bieden, kunnen de auto’s efficiënter worden ingezet. Zijn autonome taxi’s het vervoer van de toekomst en is nooit meer zelf sturen een droombeeld?


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.