Tesla Breukelen
In de vijf jaar sinds Tesla’s eerste Supercharger in Noorwegen werd geopend (2013) is het netwerk in Europa uitgegroeid tot meer dan 400 locaties met meer dan 3.200 Superchargers.

Dit aantal blijft uiteraard groeien. De Superchargers staan ​​op belangrijke snelwegen en alle goed bereisde routes door heel Europa. De gemiddelde laadtijd voor Tesla’s op lange afstanden in Europa bedraagt ​​slechts 30 minuten, wat neerkomt op ruim 270 km bereik.

In het afgelopen jaar heeft Tesla in Europa gemiddeld meer dan acht locaties per maand toegevoegd en gemiddeld 20 nieuwe Superchargers per week geopend. Het Europese netwerk startte in 2013 met vijf landen en groeide uit tot 23 landen in 2018. Het netwerk strekt zich nu uit van Noorwegen, Zweden, Finland en Schotland tot Spanje, Portugal, Italië en Kroatië in het zuiden. De nieuwste toevoeging aan het Superchargernetwerk in Nederland bevindt zich in Breukelen langs de A2, dat met 28 laadpunten de route naar het zuiden versterkt. Wat dat betreft is het netwerk meegegroeid met het groeiend aantal Tesla’s op de weg in Europa. Naarmate het netwerk groeit, zijn de nieuwe stations groter. De 28 Superchargers bij Hotel Breukelen is daarvan een voorbeeld, maar ook Rygge, een Superchargersite met 35 oplaadpunten in Noorwegen. Tesla voegt nieuwe (gratis) sites en capaciteit toe aan bestaande locaties langs belangrijke routes, zoals bijvoorbeeld in Eindhoven, met een uitbreiding van 8 naar 24 laadpunten.

Internationaal zijn er inmiddels meer dan 10.000 Superchargers, check dit artikel voor meer info.

Alle rechtstreeks verworven energie voor het Superchargernetwerk in Europa wordt overigens geleverd door schone energiebronnen zoals zon en wind. Superchargingkilometers hebben tot nu toe 92 miljoen liter brandstof bespaard en meer dan 200.000 ton CO2 gecompenseerd. Tesla is toonaangevend in de industrie met het meest geavanceerde laadnetwerk ter wereld dat wordt gebruikt door de enige auto’s die deze kracht kunnen benutten. De voortdurende uitbreiding van het Superchargernetwerk zorgt ervoor dat Teslabestuurders snel, naadloos en betrouwbaar hun voertuigen kunnen opladen. Het netwerk wordt verder uitgebreid naar nieuwe landen, waardoor eigenaren nog verder kunnen reizen. Superchargers worden op het 17-inch touchscreen in de Model S of X automatisch weergegeven na het invoeren van de bestemming.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.