Tesla Tilburg met veel zonnepanelen op het dak
Dat is nog eens zinvol gebruik van overvloedige ruimte.

Een plat dak en zonnepanelen, het is een ideale combinatie. Zeker als de naam Tesla op de gevel van het pand staat. Het merk is het aan zijn stand verplicht om aandacht te schenken aan duurzame vormen van energie en het milieubewuste imago te koesteren. Tesla combineert Superchargers met zonnepanelen, heeft een enorm grote energieopslag in Australiƫ gebouwd en levert thuisbatterijen zodat iedereen die dat wil zijn duurzaam opgewekte energie kan opslaan.

De productiefaciliteit in Tilburg is niet gevrijwaard van duurzaamheidsdrang. Het dak ligt afgeladen vol met zonnepanelen, met een totaaloppervlak van 43.000 m2 wordt een capaciteit bereikt van ongeveer 3 MW. Volstrekt logisch. Het scheelt aanzienlijk in de stroomkosten en het is eenvoudigweg zonde om niets te doen met zonne-energie. Ook de Gigafactory in Nevada 1 (VS) moet te zijner tijd volledig worden voorzien van zonnepanelen. Dat moment laat alleen nog even op zich wachten.

Nissan doet overigens iets gelijkwaardigs met een van zijn gebouwen in het Amsterdamse havengebied.

Beeld: screenshot Google Streetview


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En hoeveel subsidie vangen ze daarmee? Naast het groen-zijn en het marketingpotentieel is dat ook een belangrijke factor…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.