Tesla Gigafactory rendering
De term gigafactory impliceert al dat Tesla’s accufabriek sowieso een flink gebouw zou worden, maar het is goed mogelijk dat het complex nog een stuk groter wordt.

Volgens lokale autoriteiten heeft Tesla namelijk flink wat extra grond rond het complex gekocht, ruim 1400 hectare om precies te zijn. De fabriek zelf zou uiteindelijk bestaan uit zeven aan elkaar gekoppelde blokken, waarvan de eerste nu gebouwd wordt. Het formaat van één zo’n blok werd onlangs al goed zichtbaar op een video gemaakt door een drone. Het totale grondoppervlak van de fabriek zal waarschijnlijk groeien van de oorspronkelijk geplande 93 hectare naar 223 hectare. Daarmee wordt de fabriek het grootste gebouw ter wereld, een record dat ze dan zullen afpakken van de bloemenveiling in Aalsmeer.

In de fabriek wil Tesla lithium-ionaccu’s gaan produceren. Dankzij schaalvergroting moet de uiteindelijke prijs van deze accu’s in de komende jaren drastisch gaan dalen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Insane it is!!!

1400 HA = 2 x 7 kilometer. flink stuk grond

Hebben we het over nederlandse hectare of over amerikaanse acre, dit is nl. Maar de helft van een nederlandse ha.

Hebben we het over nederlandse hectare of over amerikaanse acre, dit is nl. minder dan de helft van een nederlandse ha. 0,40 om precies te zijn. De amerikaanse info heeft het over 1200 acre boven op de 350 acre die ze al hadden dus totaal 1550 acre en dit is 620 ha.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.