Gigafactory
De mega-fabriek in Nevada is al voor een klein gedeelte operationeel, maar binnenkort gaat daar verandering in komen.

Op 29 juli zal Tesla namelijk de fabriek officieel openen. Bij deze opening zullen diverse klanten en andere belanghebbenden van de Amerikaanse autofabrikant aanwezig zijn. In de Tesla Gigafactory zullen batterijen voor de Model S, Model 3 en Model X worden gebouwd. Op aan de toenemende orders te kunnen voldoen was de bouw van een fabriek als deze noodzakelijk voor Tesla. De fabriek draait nu ongeveer op 14 procent van de capaciteit. Het duurt nog zeker vier jaar voordat de Gigafactory de volledige 100 procent capaciteit kan benutten.

De fabrikant hoopt dit jaar 90.000 Tesla’s te kunnen afleveren, maar tegen 2018 moet dat 500.000 auto’s per jaar zijn. De Gigafactory speelt een belangrijke rol in dit proces. De fabriek heeft een enorme capaciteit. Door de massaproductie van lithium-ion batterijen in de Gigafactory zal het productieaantal dankzij Tesla wereldwijd worden verdubbeld. (via Fortune)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Overigens is nog maar 1/6 deel gebouwd.

@lennart81: Vandaar dat ze nog maar aan 16% capaciteit zitten. Is geen reden om nog niet te openen. Grote fabrieken worden altijd over een lange tijd gebouwd en in fasen in gebruik genomen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.