Tesla Model 3
Waarom zou een ev stil moeten zijn? Lekker toeteren kan zinvol zijn, wat niet wegneemt dat het ontaardt in een kakofonie als iedereen meent dat te moeten doen.

De elektrische auto maakt tegenwoordig geluid bij lage snelheden en uiteraard is dat niet zonder reden. Ieder verkeersongeval dat niet plaatsheeft kan als winst worden beschouwd. Dat het niet bepaald verstandig is om in het verkeer uitsluitend op het gehoor af te gaan, neemt niet weg dat menig fietser zich schuldig maakt aan afslaan zonder op of om te kijken. Het akoestische waarschuwingssysteem, afgekort tot AVAS, is een verplichting van de EU.

Ook een Tesla Model 3 maakt inmiddels een behoorlijk discreet geluid, de Model S en X zullen volgen. Maar het kermisgehalte wordt verhoogd. Zou blijkt uit een tweet van merkbaas Elon Musk. Het wordt mogelijk om te kiezen uit een brede selectie van tunes, die de toehoorder niet onberoerd laat. Wat te denken van kokosnootgeluid? Allicht wordt het zelfs mogelijk om een eigen geluid te uploaden. Laten we het erop houden dat dit een interessante zet is. Het is van harte te hopen dat niet iedereen in de aankomende kerstperiode op het lumineuze idee komt om kerstbellen als geluid in te stellen, voor zover die mogelijkheid wordt geboden.

Voorts wordt het mogelijk om geluid in te stellen bij achteruit rijden. Dat is weliswaar wat busjesachtig, of alsof er met een vrachtwagen wordt gereden, maar helpt hopelijk voorkomen dat er iemand achter de auto langsglipt terwijl dat eigenlijk nét niet kan.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.