Wereldwijd staat de nieuwste Boeing, voor meer dan 50% van carbonfiber gemaakt, aan de grond. Nadat eerder Japan besloot de toestellen aan de grond te houden kon ook de Amerikaanse FAA uiteindelijk niets anders doen dan een vliegverbod afkondigen. Er zijn problemen, en grotendeels te herleiden naar de lithium-ion accu. Laat Elon daar nou net wat ervaring mee hebben.

Elon, die met zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX een directe concurrent voor Boeing vormt in de strijd om een aantal NASA-contracten, tweette dat hij de geplaagde vliegtuigenbouwer graag te hulp schiet.

Het is de vraag of Elon de tweet serieus bedoelde, of dat hier srake is van een tongue-in-cheek opmerking. Het is nog niet bekend of Tesla en SpaceX uiteindelijk zullen gaan helpen met de accugerelateerde problemen.

Sinds bij een testvlucht in 2010 een brand uitbrak tijdens een landing op het vliegveld Laredo in Texas volgde incident op incident. In veel gevallen bleek er iets mis te zijn met de accu’s en elektrische bedrading van het vliegtuig.

Vorige week vrijdag besloot de Amerikaanse luchtvaartdienst FAA al een onderzoek in te stellen naar de toestellen. Daaruit moet blijken of het gaat om een aantal losse incidenten, die gekwalificeerd kunnen worden als kinderziektes of dat er sprake is van een groter probleem.

Foto-cc: eyeno


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.