Tesla Model S
Bij een afstandsrace in een EV gaat het niet om de snelheid, maar om hoe slim je het aanpakt.

Twee bestuurders van Edmunds.com reden de 5.362 kilometer lange afstand tussen Los Angeles en New York in 67 uur en 21 minuten in een Model S; bijna 9 uur sneller dan het oude record van 76 uur en 5 minuten gevestigd door Tesla medewerkers.

Zonder support-team was het een spannende uitdaging. Met name tussen Las Vegas en Beaver (Utah), waar op een klim van 359 kilometer met een hoogteverschil van 1.524 meter geen Supercharger te vinden is, moest de snelheid terug worden gebracht naar 80 km/u om het naar de volgende Tesla snellader te halen.

Als we de stoptijd eraf trekken kwam de gemiddelde snelheid neer op 101 km/u. Met stops meegerekend was dit 75 km/u. Onderweg werden er 23 Superchargers aangedaan met een gemiddelde laadtijd van 38 minuten per stop voor een totaal van 14 uur en 40 minuten. Deze tijd werd goed benut, zodat er onderweg geen extra stops gemaakt werden voor persoonlijke behoeften. Het totaalverbruik was 1,06 megawattuur, geheel gratis dankzij de vrij toegankelijke Superchargers voor Model S-rijders.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.