Boete
Wel blijven opletten!

Hoewel de autonome functies in de Model S erg pienter zijn, is de Tesla nog niet in staat om verkeersborden af te lezen. Zo overkwam deze automobilist het noodlottige: door zelf niet meer zo op te letten, kreeg hij een boete voor te snel rijden.

De bewuste actie gebeurde tijdens de opname van een 16-minuut durende video. Om moeilijkheden bij de agent (en een eventuele boete) te voorkomen deed de bestuurder zijn camera uit. Halverwege de 12de minuut laat hij de boetes zien, terwijl de Model S autonoom doorrijdt. De elektrische auto reedt 120 km/u waar een maximumsnelheid van 96 km/u van toepassing was.

Omdat Autopilot een vrij nieuw systeem betreft, is het mogelijk dat er nog kinderziektes optreden. Tesla verzamelt data van verschillende gebruikers om de techniek slimmer te maken op de weg. Dit moeten acties als deze voorkomen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“is de Tesla nog niet in staat om verkeersborden af te lezen”

Hmmm vreemd. Ik heb een dag een nieuwer model meegehad (leen-auto want eigen wagen, een pre-sensor suite Model S, was weg voor het jaarlijkse beurtje) en die camera deed een goede job de snelheidsborden hier in CH te herkennen. Zelfs als ze voor een deel afgedekt waren door bladeren etc. Zolang er genoeg van de cijfers te zien is zag het system het. Ik was positief verrast.

Hier zal wel een oud verrot bord in het spel geweest zijn. Ik had ook zo’n bord in een dorp bij mij in de buurt. Het gaat van 80 naar 50 maar daar zijn de cijfers zéér slecht te lezen en het system registreerde het dan ook niet. Kan zoiets Tesla niet kwalijk nemen.

@fijnkonijn: Wellicht dat het een matrixbord was? Ik kan me heel goed voorstellen dat een bordenherkenningssysteem daar niet zo goed mee overweg kan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.