Tesla Thuisaccu
Veel mensen vonden het piekvermogen van 3,3 kW en 2 kW bij langdurig stroomgebruik te gering. Tesla neemt de kriek ter harte en verhoogt het vermogen van haar thuisaccu.

Met een maximaal continu vermogen van 2 kW was Tesla’s thuisaccu amper toereikend om volledig onafhankelijk te zijn van het stroomnet en te teren op je eigen zonnepanelen. Een beetje stofzuiger verbruikt al 2 kW (al is het maximumverbruik van stofzuigers recent aan banden gelegd) en dan heb je al je overige apparatuur nog. Tesla verhoogt daarom het vermogen van haar batterij naar 5 kilowatt voor langdurig gebruik en zelfs 7 kW bij piekbelasting, zo schrijft Duurzaam Bedrijfsleven. Overigens blijft de opslagcapaciteit van Tesla’s thuisaccu hetzelfde: naar keuze 7 of 10 kWh. Je kunt je batterij dus simpelweg sneller ontladen.

Tesla is niet de enige autofabrikant die accu’s voor thuisgebruik levert. Onlangs kondigde Mercedes-Benz ook aan met een vergelijkbaar product te komen. De Mercedes-accu’s hebben overigens wel een kleinere capaciteit.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dit is erg goed en fijn van Tesla. In de huidige economie is het zeer belangrijk om naar je klanten te luisteren. Dit pikken ze erg goed op. Wellicht is deze reactie van Tesla ook te danken aan de Amerikaanse wijze van zakendoen. Sowieso, goed om te zien en horen dat er producenten zijn die met de klant meedenken en luisteren. Gr, Karel Koes Hiranjgarbh Missier Paragh

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.