Niet uitsluitend snelladen langs de snelweg, maar ook in de stad, omdat daar nu eenmaal behoefte aan is.

Voorheen maakte Tesla een duidelijk onderscheid tussen Supercharger en destination charger. De eerste is snel en te vinden langs de snelweg, de tweede een pak langzamer en wordt geplaatst op locaties waar de auto meerdere uren geparkeerd staat.

De komst van de eerste Supercharger in binnenstedelijk Berlijn markeert een verandering. Jeroen van Tilburg, manager Europese laadinfrastructuur bij Tesla, heeft gezegd dat het bezit van een Tesla handig en gemakkelijk hoort te zijn. Daar pas een ruim aanbod van laadpunten bij, ook voor degenen die publieke laders in de buurt moeten ontberen en evenmin op werk kunnen opladen. Meer Superchargers in Europese binnensteden zullen volgen, hoewel over de aantallen geen uitspraken worden gedaan.

Tesla is begonnen met plaatsing van de Supercharger V3, deze snellader is in staat om een vermogen van maximaal 250 kW te leveren. De Tesla Model 3 beschikt over een CCS-snellaadaansluiting, zodat bij zo ongeveer iedere snellader kan worden opgeladen. (Via: reuters.com)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.