Tesla Model S P85D
Tesla wil niet achterblijven in de race voor autonoom gestuurde auto’s. Daarom komen zij met nieuwe high-tech speeltjes, zoals het binnen de lijntjes houden op de snelweg.

Dit heeft een insider laten weten. De nieuwe mogelijkheden worden deze week (9 oktober) aangekondigd bij de “onthulling van de D en nog wat“, aldus CEO Elon Musk vorige week op Twitter bij een foto van een mysterieuze Tesla. Nu schijnt het dat de elektronische snufjes helpen bij het besturen van de auto en de filedruk verlichten.

Vorige maand begon Tesla met de installatie van camera’s in de Model S, waaronder een voorwaarts gericht exemplaar achter de voorruit. Volgens woordvoerder Simon Sproule is dit nodig voor veiligheidstechnologie zoals vastgesteld in de Europese wetgeving. Wat deze systemen zullen zijn wou hij nog niet bekend maken.

Hoewel de voorbereidingen al in gang zijn gezet, zal het nog zeker tot volgend jaar duren voordat de “autopilot” — met of zonder het autonoom nemen van de juiste afrit — in gebruik wordt genomen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.