Gewoon omdat het kan, of heeft het merk er verder nog belang bij?

Menigeen zal zich de laatste weken van 2019 nog heugen. Vele duizenden exemplaren van de Tesla Model 3 vonden hun weg naar de eerste eigenaar, tijdens een operatie die vooral gericht was op snelheid en efficiƫntie en niet direct bedoeld leek om kersverse klanten in de watten te leggen. Het draait in de eerste plaats om de kwaliteiten van de auto en niet zozeer om het afleveringsmoment.

Momenteel is een herhaling van zetten gaande. In een uitgelekte mail, die door Elon Musk naar zijn medewerkers is verstuurd, wordt opgeroepen om dit kwartaal tot een recordkwartaal te maken. Verwacht dus een eindspurt in de laatste anderhalve week van september.

Het vorige record werd in het laatste kwartaal van 2019 behaald, toen Tesla 112.000 ev’s wist af te zetten. Beursanalisten zetten voor dit kwartaal in op levering van 121.000 auto’s.

Dat de nadruk op groei wordt gelegd, is verklaarbaar. Tesla beheert de hele keten, van productie tot en aan levering van zijn auto’s. Hogere aantallen leiden eenvoudigweg tot meer inkomsten. Ook zijn stijgende productieaantallen goed voor de beurskoersen. Zolang er maar geen flater wordt geslagen als het aankomt op kwaliteit, die inmiddels heel behoorlijk schijnt te zijn. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.