Mercedes eSprinter
Gaat Tesla zijn kennis inzetten om van de elektrische uitvoering van de Sprinter een betere bus te maken?

De komst van de Mercedes eSprinter ligt niet ver van ons vandaan, de marktintroductie is volgend jaar. De ontwikkeling van deze bus is dus vrijwel ten einde.

Maar dat belet Elon Musk niet van het hebben van een mening, die hij uiteraard niet voor zich houdt maar met de wereld deelt op twitter:

Geheel onlogisch is de uitspraak niet. Tesla heeft ambities in het vrachtvervoer, de Tesla Semi is daarvan het bewijs. Maar vooralsnog ontbreekt een elektrische bestelbus en dat is jammer, want de vraag naar dit soort voertuigen is hoog. Er zijn immers steeds meer koeriersdiensten en andere bedrijven met een bezorgservice die elektrisch rijden wel zien zitten, vooral in stadscentra. Hierbij geholpen door steeds strengere milieunormen.

Daarbij hebben Daimler en Tesla voorheen samengewerkt. Mercedes zou beslist kunnen profiteren van de kennis van Tesla. Op het gebied van opladen en accutechniek is het Amerikaanse merk superieur. Het zou niet onaardig zijn wanneer er bussen op de markt komen met een echt groot accupakket. Zodat een actieradius die net aan voldoende is wordt verruild voor optimaal gebruiksgemak en het ook niet meer nodig is om krampachtig om te gaan met snelwegkilometers.

Beeld: Mercedes eSprinter


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.