Model S
De Amerikaanse autofabrikant komt met een nieuwe dienst.

En deze nieuwe dienst gaat de strijd aan met Uber. Het bestaan van dit plan werd afgelopen zomer al aangekondigd. CEO Elon Musk vertelde over het concept in ‘Master Plan Part Deux’. Tesla Network, zoals de dienst heet, zal worden gekoppeld aan het nieuw aangekondigde Autopilot systeem.

Het plan klinkt nu nog als toekomstmuziek. De nieuwste techniek van Autopilot brengt de Tesla in staat om volledig autonoom te rijden, tot level 5. Dit betekent dat er geen bestuurder aanwezig hoeft te zijn. Een Tesla-eigenaar kan gewoon thuis blijven, terwijl zijn of haar auto mensen oppikt en afzet via Autopilot.

Tesla benadrukt dat het delen van de auto voor iedereen mogelijk is, mits je vrienden of familie gebruik maken van de dienst. Wil je commercieel verdienen aan de mogelijkheid dan kan dit enkel via Tesla Network, aldus de autofabrikant. Meer informatie over de zelfrijdende taxidienst zal volgend jaar bekend worden gemaakt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat het technisch kan, betekent niet dat dit een hit gaat worden. Je hebt een dure auto gekocht, stuurt de auto alleen de weg op, auto gaat lekker mensen rondrijden. Gegarandeerd dat je auto van binnen gesloopt wordt. Vooral als ze een potje ophebben (of als het tokkies zijn) is een Tesla veeeels te interessant. De nieuwsgierigheid gaat het winnen van het fatsoen (als ├╝berhaupt aanwezig) en voordat je het weet heb je krassen en ellende van hier tot Tokio.

Als je dit doet, moet je van de auto mentaal afscheid nemen…

Dat het technisch kan heeft Tesla al bewezen met een filmpje over een Model X met de nieuwe Autopilot 2.0 hardware (8 rond-om camera’s, 12 long-range sensors + Radar). Het is niet minder als indrukwekkend te noemen. wat een prestatie.
Nu flink veel data verzamelen en de certificering afwachten (gaat wel ff duren nu mensen toch erg op hun quivive zijn als het om autonoom rijden gaat).

@fijnkonijn: Taxi-gewijs mensen autonoom gaan rondvoeren is de logische volgende stap. Maar ik denk niet dat eigenaars echt hun auto gaan delen.

Een autonome taxi zal eerder als een minibusje gebouwd worden, volgens OV-normen. Maw, alles in stevige, krasbestendige grijze plastiek, eenvoudige maar sterke zetels, die niet verstelbaar zijn, een vlakke vloer in vinyl, etc…

Waarschijnlijk is het ze meer om de software te doen, dan om het effectief gebruik ervan…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.