Eerst komt de volledig autonome versie van de Autopilot en dan bestaat gelijk de mogelijkheid om Tesla’s tot robottaxi’s maken. Dat is het plan. Dit jaar nog.

Tesla Autopilot

Er wordt gewerkt aan een volledig zelfrijdende Tesla, al meerdere jaren. Een ander idee dat allesbehalve nieuw is, is het inzetten van Tesla’s als robottaxi’s. Het is niet direct het streven van Tesla om iedereen een elektrische auto te laten bezitten, maar vooral ook om vervoer te bieden.

Juist in een verstedelijkte omgeving is er veel te zeggen voor autonoom rijdende voertuigen. Dergelijke auto’s worden zeer efficiĆ«nt ingezet en de parkeerdruk neemt stevig af. Wellicht wordt het zelfs een mogelijkheid om de toekomstige Tesla-taxi’s met anderen te delen, met eenzelfde of een nabije bestemming.

Interessant is dat nog altijd voor dit jaar wordt voorzien in de komst van de volledig zelfrijdende Tesla en daarmee de komst van de allernieuwste Autopilot, waarna min of meer onmiddellijk de robottaxi’s, de taxi’s nieuwe stijl moeten debuteren. De regelgeving wordt door Tesla-baas Elon Musk beschouwd als het grootste struikelblok. Eerdere projecten met zelfrijdende taxi’s, van andere partijen zijn nooit verder komen dan de testfase.

Uiteraard worden de robottaxi’s – wat aangenaam futuristisch klinkt – als eerste ingezet in de Verenigde Staten. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.