Er is ruimte voor een model onder de Tesla Model 3. De vraag is wel wanneer de nieuwe, kleinste Tesla mag worden verwacht.

De Tesla Model 3 is een behoorlijk goede aanbieding, maar er kan allerminst worden gesteld dat die auto goedkoop is. Met het dalen van de prijzen van de accupakketten, wordt het ineens haalbaar om een compactere auto aan te bieden die tegelijk ook betaalbaar is.

Dat is echter wel iets voor middellange termijn. Eerst worden in 2021 de Tesla Semi en Cybertruck verwacht. Tegen het einde van 2021 of in 2022 is ook de Tesla Roadster verkrijgbaar. Verder staat het volgende jaar in het teken van het opschalen van de productie van zowel de Tesla Model 3 als Model Y. De huidige volumemodellen.

De kleinste Tesla zal wellicht worden ontworpen door het design- en ontwikkelingscentrum in China, de auto blijft niet behouden voor de Chinese markt, maar moet wereldwijd beschikbaar zijn. Het kan evenzogoed het geval zijn dat de auto in Duitsland wordt ontwikkeld. Welk formaat de nieuwe Tesla krijgt is onduidelijk.

De wensen van de Europeanen indachtig, zou het gunstig zijn wanneer het een hatchback in het C-segment wordt. Voldoende ruim, praktisch en betaalbaar. Waarbij de opmerking mag worden geplaatst dat ook bij compacte buitenmaten de binnenruimte heel behoorlijk is, omdat de ruimte die aandrijflijn en accupakket innemen behoorlijk beperkt is. (Via: ecomento.de)

Beeld: Tesla Model 3


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.