Een render van een laadpark van Tesla
Geen afhankelijkheid meer van het stroomnetwerk, maar in plaats daarvan gebruik maken van hernieuwbare energie. Dat betekent dat de toekomst begint in Utrecht.

Want bij de Jaarbeurshallen komt Tesla met een oplaadmogelijkheid nieuwe stijl, met Powerpacks en zonnecollectoren. Daarmee wordt piekbelasting van het stroomnet voorkomen. De totale capaciteit is 1,5 megawattuur. Verantwoord opladen van elektrische auto’s dus. Meer daarover is HIER te lezen op Autoblog.

Alle Supercharger-stations van Tesla moeten gaan werken volgens hetzelfde principe. De Powerpacks en zonnecollectoren worden een vaste aanwezige. Momenteel zijn er wereldwijd 800 snellaadstations van Tesla voorzien van zonnepanelen. ‘Version 3’ van de Supercharger moet dat aantal rap doen stijgen. Die zou een vermogen moeten krijgen dat fors boven de 350 kW ligt. Indrukwekkende cijfers. Maar volgens Musk is het mogelijk om ook met dergelijke vermogens off grid te gaan.

Afhankelijk van het snellaadstation worden zes tot twintig zonnepanelen gebruikt. Eerder dit jaar maakte Tesla bekend het aantal Superchargers te willen verdubbelen. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.