Meer Superchargers, om meer Tesla-rijders in de gelegenheid te stellen om snel op te laden.

Tesla Supercharger detail

Het aantal geplaatste Superchargers is wat achtergebleven bij de doelen. Het aanvankelijke idee van Tesla-baas Elon Musk was om wereldwijd 18.000 Superchargers beschikbaar te hebben aan het eind van 2018. Een aantal dat bij lange na niet is gehaald, want het waren er 12.000. Voorwaar geen misselijk aantal.

Inmiddels is de productie van de Tesla Supercharger V3 op orde en wordt overgegaan tot plaatsing van grote aantallen. Vandaag de dag zijn in landen waar Tesla actief is 16.585 Superchargers te vinden. Voor 120 nieuwe locaties is een bouwvergunning afgegeven en aan 93 locaties wordt momenteel gebouwd. Dit betekent een totaal van ruwweg 2.000 nieuwe Superchargers, gezien het gemiddelde van 8,8 Superchargers per station.

Het streven is om 95 % van de Tesla-rijders in de landen waar het merk actief is, gemakkelijk gebruik te kunnen laten maken van een Supercharger. Dat lijkt evident en is tegelijk bittere noodzaak. Met de grote aantallen Tesla’s die erbij komen, met de Model 3 en de in Europa aanstaande Model Y als volumemodellen, moet worden gewaakt voor snellaadfiles. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.