Een oude en een nieuwe Tesla Model S
Dat betekent meer rijbereik voor de Tesla Model S en Model X, waardoor de auto’s nog aantrekkelijker worden.

Het merk Tesla doet doorlopend aanpassingen aan zijn modellen. Vaak zijn dat kleine wijzigingen, soms zijn de ingrepen forser. Eerder hebben we bericht over de beschikbare accupakketten, maar ook over het nieuwe interieur van de Model S en X. Nu blijkt dat de Tesla Model S en X de beschikking krijgen over nieuwe elektromotoren, daaraan wordt gewerkt onder de codenaam Raven. In recente softwareupdates zouden verwijzingen voorkomen naar de nieuwe motoren.

Die elektromotoren zijn vergelijkbaar met de zeer efficiënte motoren van de Tesla Model 3. Het gaat eveneens om permanent magneet motoren, terwijl vooralsnog driefasige asychrone motoren die worden gebruikt. De permanent magneet motoren zijn dus efficiënt, maar ook goedkoper. De productiekosten nemen af en dat is uiteraard meer dan welkom, aangezien Tesla met kunstgrepen probeert om geld te verdienen.

Het rijbereik neemt overigens niet enorm toe. Het gaat om enkele tientallen kilometers die erbij komen, wat op het totale rijbereik van de betere Tesla niet direct indrukwekkend kan worden genoemd. Vooralsnog is het niet bekend wanneer de nieuwe elektromotoren hun debuut beleven in de Model S en Model X. (Via: electrek.co)

Foto: een oude en een nieuwe Tesla Model S door @kuifje op Autojunk


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Voor zover ik weet heet de model 3 dual motor alleen achter een permanente magneet.
Vanwege de efficiency wordt vaak alleen de achterste motor gebruikt.
Als de voorste motor ook een permanente magneet zou hebben, dan zou deze als een dynamo werken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.