Een elektrisch alternatief op de Ford F150. Zitten we hier op te wachten?

Pickups zijn zeer populair in Amerika. Met de Ford F150 als best verkochte auto aldaar, is het niet verwonderlijk dat Tesla zich ook in deze markt wil mengen. Immers, CEO Elon Musk wil de mensen geven waar zij om vragen: “Als je de meeste benzine aangedreven kilometers wilt vervangen, moet je kijken naar wat de mensen kopen.”

Omdat de pickup zo populair is en veel brandstof verbruikt, is het een moedige stap om deze markt te elektrificeren. Echter, het zal nog zo’n vijf jaar kunnen duren voordat we de pickup op de markt mogen verwachten, maar het is een goede indicatie dat Tesla streeft naar een EV-aanbod dat alle mogelijke karosserievarianten bestrijkt.

Begin 2012 gaf Franz Von Holzhausen, hoofd design bij Tesla, aan dat er meerdere mogelijkheden zijn om het platform van de Model S te benutten. Een pickup hoort hier zeker bij. De koppel van een elektomotor is ideaal voor het doel. Mocht er inderdaad een elektrische pickup komen, moet Tesla het opnemen tegen Via Motors. Dit bedrijf bouwt de Chevrolet Silverado pickup om tot een EV met range extender. (Via CNN Money, foto just9arrett)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Tesla is altijd al van plan geweest om verschillende auto’s op het Model S platform te maken: http://www.wired.com/autopia/2010/06/tesla-ipo-roadshow/

Wauw! Dat is ambitieus.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.