Communicerende Tesla's
Met Autopilot Hardware 3.0 wordt de chauffeur nog meer werk uit handen genomen, om alle saaie, oneindige trajecten dragelijk te maken.

De Tesla-volger en liefhebber van het merk wil natuurlijk weten wanneer die nieuwe versie van de Autopilot op til is. Want uiteraard wordt er geen halt geroepen aan de immer voortgaande verbetering. Om Tesla’s volledig zelfrijdend te maken is er nieuwe, zwaardere hardware nodig. Zo komt er een nieuwe AI-chip. Een batterij camera’s is al aanwezig om te waken over wat er tot een paar honderd meter van de auto gebeurt.

Softwaredetails van pas geleverde Tesla’s onthullen de komst van versie drie van de Autopilot, maar enigerlei verwijzing naar HW3 is in allerijl ongedaan gemaakt. Mogelijk wordt er alvast getest. Er kan in ieder geval naar hartelust worden gespeculeerd.

Autopilot Hardware 3.0 wordt eind 2019 verwacht. Het is dan wel de vraag op welke mate van autonomie er kan worden gerekend bij de nieuwste Tesla’s. Het is sowieso de vraag hoe rap het gaat met de zelfrijdende auto. Volledige autonomie, altijd en overal, lijkt voorlopig een brug te ver. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.