Het ziet er niet goed uit voor Tesla in de kwestie rondom de rechtszaak die ze begin dit jaar tegen het autotainmentprogramma TopGear hebben aangespannen. De Californische EV-bouwer claimt dat de review van de elektrische Roadster -die de BBC in 2008 al uitzond- bol staat van onwaarheden, aannames en suggestieve oordelen. Maar de rechter in Engeland denkt er anders over.

In de bewuste Top Gear-aflevering werd gesuggereerd dat de Roadster zonder stroom kwam te staan, terwijl Tesla claimt dat de batterijlading destijds nooit onder de 20% is geweest. Samen met nog een aantal aannames dat de Roadster mankementen zou vertonen, bijvoorbeeld dat de remmen een keer dienst weigereden, was dit in maart van dit jaar reden genoeg om een rechtszaak tegen het Tv-programma en de BBC te starten.

Maar onlangs werd al bekend gemaakt dat de rechter niet vond dat Tesla in diskrediet was gebracht door TopGear. De voornaamste reden voor de rechter om niet toe te geven aan Tesla was het feit dat er met de Roadster op het circuit werd gereden, en niet op de openbare weg. Zij verbond hieraan dat de verschillen tussen beide rij-omstandigheden te groot zijn, en dat de kijkers zich dat ook wel realiseren.

Nu heeft deze rechter ook laten weten hoe door de rechtbank over de schadeclaim wordt gedacht die Tesla bij TopGear heeft ingediend: zolang het Amerikaanse bedrijf niet kan laten zien dat het financiĆ«le schade heeft opgelopen door de bewuste uitzending en de herhaling ervan, zal de zaak worden geseponeerd. Oftewel, Tesla mag nu laten zien waar ze ‘geraakt’ zijn door de uitzending, anders kunnen ze fluiten naar hun geld. (bron: guardian.co.uk)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

*fwiet fwiet fwiet*
Ik vond het wel laag van Tesla om een rechtszaak aan te spannen tegen Topgear.
Iedereen weet dat ze geen objectieve reviews doen.
Als Jeremy een Porsche 911 ziet is het gegarandeerd een slechte auto, als Richard een Defender ziet is het de beste van de wereld…

Topgear moet je mee lachen, geen rechtszaken tegen aanspannen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.