Daar staat wel tegenover dat opladen bij de Supercharger nu in alle gevallen geld gaat kosten.

Tesla Model X

Tesla hanteert iets dat we het beste kan worden aangeduid als dynamische beprijzing. Het bedrag dat Tesla voor een ev verlangt is dus veranderlijk, iets dat overigens ook geldt voor de meest belangrijke optie, de Autopilot.

Inmiddels kost een Tesla Model S Long Range € 82.990, voor de ultra-rappe Performance-uitvoering wordt een bedrag van € 99.990 gevraagd. Uiteraard is de grote suv een tikje duurder. De Tesla Model X Longe Range kost € 88.990, terwijl de virtuele prijslijst € 105.990 vermeldt voor de Performance-uitvoering. In alle gevallen is een accupakket aanwezig met een capaciteit van 100 kilowatuur, goed voor een rijbereik dat uitkomt op 487 kilometer uitkomt of zelfs 610 kilometer bedraagt, steeds volgens de WLTP-norm. De eerste waarde is voor de Tesla Model X Performance, het tweede getal voor de Tesla Model S Long Range.

Aan de prijzen voor de Tesla Model 3 lijkt weinig te zijn veranderd. De Tesla Model 3 Standard Range Plus kost € 48.980, de Tesla Model 3 Long Range kost € 58.980 en de Performance kent een prijs van € 64.580.

Het heeft er alle schijn van dat gratis gebruik van Superchargers voor alle Tesla-rijders wordt afgeschaft. Geen luilekkerland van gratis snelladen meer, dat wordt althans gemeld door Green Car Reports.

Verder worden ontwikkelingen verwacht in de accutechniek, wat zou kunnen zorgen voor nog eens een prijsverlaging.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.