Tesla met wrap
De “kleinste” batterij is niet meer, maar in ruil daarvoor zijn er wel prijsverlagingen doorgevoerd.

De instapversie van de Tesla Model S (aankoopadvies) wordt voor een lagere prijs aangeboden. Een actietarief is het niet te noemen, één en ander is vooral het gevolg van gegoochel met accupakketten. Voorheen konden Tesla’s worden besteld met een accupakket dat middels software begrensd was op een 60 kWh. Die variant bestaat inmiddels niet meer. Tot de komst van de Model 3 hebben Tesla’s altijd minimaal de beschikking over een accupakket van 75 kWh.

Met het wegvallen van de goedkoopste variant zijn er prijsverlagingen doorgevoerd voor de versie met het 75 kWh-accupakket. De Tesla Model S 75 kost nu € 85.258, dat is € 2.127 minder dan er betaald moest worden voor de Model S met het 60 kWh-accupakket. Een automatisch te openen achterklep en een glazen dak zijn standaard geworden.

In Amerika wordt er $ 69.500 gerekend voor een Model S 75. Huidige Tesla-bezitters betalen $ 2.000 voor het upgraden van het batterijpakket van 60 kWh naar 75 kWh. Een upgrade van 70 naar 75 kWh kost nu $ 500, terwijl dat voorheen $ 3.500 was.

Goed nieuws dus, zowel voor aspirant-kopers als eigenaars van een Tesla. Zowel in dollars als in euro’s hoeft er minder afgetikt te worden. (Via: teslarati.com)

Foto: @camiel98 op Autojunk


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.