Afgelopen jaar werden de meeste Californische “zero-emission vehicle credits” verkocht door Tesla Motors.

Volgens een rapport van de California Air Resources Board werden er tussen 1 oktober 2012 en 30 september 2013 maar liefst 1.311,52 ZEV kredieten door Tesla verkocht. Dat is 32 keer zo veel als de nummer twee op de lijst, Suzuki. Suzuki verkoopt momenteel geen EV’s in Californië, maar heeft kredieten die zij in het verleden hebben verzameld mogen verschuiven.

Van de kredieten verstrekt voor hybride auto’s, werden er door Toyota – dankzij de Prius – en General Motors de meeste verkocht met elk 507,5 stuks.

Californië heeft zeer strenge eisen wat betreft uitstoot. Er wordt van autofabrikanten verwacht dat een percentage van hun verkochte auto’s bestaat uit elektrische en andere uitstootvrije exemplaren. Het doel van de staat is om 1,5 miljoen auto’s zonder uitstoot in 2025 op de weg te hebben.

Afgelopen jaar werden er ZEV kredieten gekocht door Chrysler, Honda, Jaguar Land Rover, Subaru en Volkswagen. In de periode tot juni 2013 heeft Tesla 119 miljoen dollar verdient aan de verkoop van deze kredieten, een bedrag dat goed is voor 12 procent van hun inkomsten. CEO Elon Musk zegt dat deze aantallen zullen dalen. Niet alleen in voorbereiding op een mogelijke afschaffing van de kredieten, maar ook omdat Tesla winstgevend wil zijn puur op autoverkoop. (Via Bloomberg)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.