Tesla Model S
In tegenstelling tot andere autofabrikanten verkoopt Tesla zijn auto’s direct aan de klant, zonder tussenkomst van franchise dealers. Dit verkoopmodel heeft een hoop stof op doen waaien in met name de Verenigde Staten, waar dealers de autofabrikant massaal aanklagen omdat hun broodwinning gevaar loopt. Tesla hield voet bij stuk, tot nu.

Om het sterk toenemende aantal geproduceerde Tesla’s aan de man te brengen, gaat Tesla het niet redden met hun Stores alleen. Zeker niet met al het onderhoud en reparaties die aan de elektrische auto’s moet worden uitgevoerd. Daarom overweegt CEO Elon Musk een “hybride systeem” in te voeren, waarbij de krachten van Tesla’s eigen winkels worden gecombineerd met die van dealer franchises.

Hoe dit “hybride systeem”, zoals Musk het noemt, er precies uit gaat zien is niet bekend. Meer over het onderwerp wou hij niet loslaten, maar het is duidelijk dat er hulp van buitenaf moet komen om Tesla te helpen door te groeien met de introductie van de Model X, Model 3 en wat hier nog op zal volgen. Wellicht dat de dealers zich mogen richten op de tweedehands exemplaren? (via Autoline Daily)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“waar dealers de autofabrikant massaal aanklagen”

Waarom? Elk bedrijf mag toch kiezen hoe ze hun product aan de man brengen? Bestaat er een wet die autofabrikanten verplicht om externe verkopers in te schakelen??

@Esprit_de_Flandre: Je hebt gelijk hoor. Maar de vastgeroeste, klassieke Auto industrie krijgt de zenuwen van deze nieuwkomer, ook al zijn ze nog steeds erg klein in verhouding tot de gevestigde orde. Dus aanklagen die hap.
Het is ook de USA he: Het tot het bot zieke land met de “see you in court” mentaliteit.

“Zeker niet met al het onderhoud en reparaties die aan de elektrische auto’s moet worden uitgevoerd.”

Ehhh leg eens uit WAT er dan allemaal onderhouden en gerepareerd moet worden aan een pure EV zoals een Tesla ? Er zit bijna niks in. Het enige werkelijk verslijt-materiaal zijn banden. De remmen worden zelden gebruikt, er zit geen olie of niks in. Het enige dat de klant zelf moet bijvullen is de ruitenwisser-vloeistof want verder valt er niks te onderhouden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.