Tesla Town: aan elk huis een Powerwall
In Australië hebben ze de smaak te pakken nadat de eerste lading Powerwalls naar het land is verscheept.

Let wel: er is nog geen huis gebouwd en de contracten moeten nog worden getekend. Toch is Glenvill, een lokale vastgoedonderneming, van plan om de eerste 60 “groene” huizen te gaan verkopen binnen een buitenwijk van ruim 16 hectare. De wijk in Melbourne (Australië) zal YarraBend gaan heten en zal uiteindelijk 2.500 woningen herbergen. De prijzen liggen voor zover bekend tussen 1,48 en 2,1 miljoen dollar.

De bijnaam Tesla Town duidt op het feit dat aan elke woning een Powerwall komt te hangen. De apparaten zijn waarschijnlijk bedoeld om de energie van de zonnepanelen op de daken op te vangen. Uiteraard ontbreken de oplaadpunten voor auto’s en razendsnelle internetverbindingen niet, evenals een heuse app die de bewoners van essentiële informatie over de buurt voorziet. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de tijden waarop het openbaar vervoer rijdt.

De wijk moet het duurzaamste project van Australië worden. Men mikt op een besparing van het waterverbruik met 43 procent, een energiebesparing van 34% en 80% minder vuilnis. Uiteindelijk moet de wijk plaats bieden aan 5.000 bewoners. De eerste contracten moeten in augustus worden getekend, waarbij men ervan uit gaat dat men vanaf eind 2017 z’n intrek kan nemen in de milieuvriendelijke huizen. (via: reneweconomy.com.au)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.