Tesla
De Amerikaanse autofabrikant is geïnteresseerd in SolarCity.

Tesla heeft een bod van 2,8 miljard dollar gedaan op het zonne-energiebedrijf SolarCity. Beide bedrijven worden reeds gecontroleerd door Elon Musk; hij is zelf de grootste aandeelhouder van zowel Tesla als SolarCity, maar zal zijn stem niet gebruiken om de deal erdoor te drukken. Het doel van Tesla CEO Elon Musk is om beide bedrijven interessanter voor elkaar te maken, om ze meer te laten samenwerken. Zowel klanten van Tesla als klanten van SolarCity moeten er baat bij krijgen. Wanneer de twee bedrijven samenwerken kunnen er onder andere nieuwe ontwikkelingen worden gedaan op het gebied van het opladen van een elektrische auto.

De aankondiging van Tesla had invloed op de beurs. Het aandeel van SolarCity steeg met 29 procent, het aandeel van de Amerikaanse autofabrikant daalde daarentegen met 14 procent. Musk heeft gezegd dat een eventuele overname geen invloed zal hebben op de productie en leveringen van de Model 3.

UPDATE: het bod kan rekenen op flink wat negatieve aandacht.

UPDATE 02-08-2016: De deal is zo goed als rond, alleen de aandeelhouders kunnen de overname middels een stemming nog tegenhouden. Aangezien Musk zowel van Tesla als van SolarCity grootaandeelhouder is, zal hij zich van stemming onthouden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Vanuit de “negatieve aandacht”:

“Chanos (…) zegt dat SolarCity naar de afgrond racet en de aandeelhouders van Tesla nu de last moeten dragen van de honderden miljoenen die men elk kwartaal aan verlies lijdt.”

Als de Tesla-aandeelhouder dat risico niet ziet zitten, dan is ie vrij om z’n aandelen van de hand te doen toch?
Ik ken Solar City niet echt, ik veronderstel dat Musk wel weet wat ie doet. En zo niet, jammer dan…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.