Tesla taxi's op Schiphol kunnen 30% sneller opladen
Lange laadtijden zijn een doorn in het hoog voor de rijder van EV’s. Ook elektrische taxi’s, die over het algemeen veel kilometers rijden, hebben ermee te maken. Een oplossing is echter nabij.

In samenwerking met TU Delft heeft Cohere een smart charging laadsysteem ontwikkeld genaamd ‘Maxem’, dat is geplaatst bij SchipholTaxi. Taxi’s maken gebruik van normale laadpunten en snelladers, wat maakt dat het verdelen van elektrisch vermogen cruciaal is.

Het smart charging systeem zorgt ervoor dat vier DC snelladers (à 60 kW) en 20 AC laadpunten (à 22 kW) op elkaar worden afgestemd, wat de laadtijden tot 30% kan verkorten. Door die verbetering kunnen de Tesla’s dezelfde hoeveelheid kilometers maken als reguliere dieseltaxi’s.

Hoe het precies werkt? Het systeem reguleert het vermogen van de AC laders zodra gebruik wordt gemaakt van de snelladers. Daardoor kunnen de ‘gewone’ laders sneller hun werk doen op het moment dat de snelladers niet worden gebruikt.

Omdat het enorm veel stroom kost om 96 Tesla’s op te laden, was één complete wijkcentrale nodig om alle laders tegelijkertijd van stroom te voorzien. Dankzij het smart charging-systeem is de aanschaf van een (zeer dure) industriële transformator overbodig geworden.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.