Tesla Gigafactory
Want lithium is best wel belangrijk om überhaupt vooruit te komen met een elektrische auto.

De productie van elektrische auto’s is zo eenvoudig nog niet. Hoewel de aandrijflijn relatief eenvoudig in elkaar zit en minder complex is dan wanneer een brandstofmotor voor de aandrijving zorgt, zijn er wel wat uitdagingen. Die worden vooral gevormd door de schaarse grondstoffen die nodig zijn voor de accupakketten. Deze schaarste zorgt naar verluidt bij Hyundai voor wat problemen.

Een merk als Tesla wil van schaarste niet zijn handelsmerk maken. Om die reden moet er te allen tijde voor worden gezorgd dat er ruim voldoende accupakketten beschikbaar zijn. Daarom is er nu een contract gesloten met een toeleverancier van lithium. De delfstof die uiteraard in alle lithium-ion accupakketten is te vinden. Alternatieven zijn er niet en pogingen om lithium op een andere manier te winnen zijn gestrand. In de Gigafactory is dus volop lithium nodig. De accuproductie van Tesla vindt behalve in de Gigafactory ook plaats bij Panasonic in Japan, verder zullen er ook in China accu’s worden gefabriceerd.

Voor de levering van lithium heeft Tesla heeft een akkoord gesloten met Kidman. Dat bedrijf heeft pas bekend gemaakt dat een lithiumverwerkingsfabriek opent in Kwinana, in het westen van Australië. De fabriek moet openen in 2021. (Via: reuters.com)

Beeld: Tesla Gigafactory


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.