Het gaat om meer dan een paar honderd kilometer, zodat het mogelijk is om eindeloos rondjes om de kerk te rijden, vele dorpen ver te komen, of ettelijke uren over de snelweg te rijden. Dat was al bekend, maar het rijbereik blijkt verder toe te nemen.

Eerder was al sprake van een rijbereik van 600 mijl (ongeveer 950 kilometer) voor de Tesla Semi. Sinds de presentatie van Tesla’s vrachtwagen heeft de tijd niet stilgestaan en is de ontwikkeling geenszins tot een halt gekomen. De nieuwigheden van Battery Day hebben ook hun weerslag op de vrachtwagen, er wordt namelijk gebruik gemaakt van de 4680-batterijcellen.

Het rijbereik neemt toe, zo eenvoudig is dat. De Tesla Semi moet een rijbereik van 621 mijl (1.000 kilometer) krijgen, beladen en wel. Het gaat dan om een truck met een totaalgewicht (eigen gewicht en laadvermogen) van 40 ton. Uiteraard is de vraag wat de vrachtwagen gaat wegen een zeer relevante, maar dat is vooralsnog niet duidelijk.

Begin 2020 was de gedachte dat de productie van de Tesla Semi aan het einde van het jaar zou aanvangen. Dat zit er niet meer in, geduldig afwachten dan maar. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.