Detail van de Tesla Semi
Nuttige testkilometers en Tesla-rijders verrassen. Zo mooi kan het zijn.

De ontwikkeling van de Tesla Semi gaat voort. Dat de truck akelig dichtbij het moment van voltooiing begint te komen, blijkt uit de video die Tesla, uiteraard via Twitter, de wereld in heeft geholpen. De volledig elektrische vrachtwagen wordt momenteel gebruikt voor het afleveren van nieuwe personenwagens van Tesla. Daar is ook bewegend beeld van.

Het leidt uiteraard tot uitzinnige Tesla-fans. Want hoe mooi is het als een splinternieuwe volledig elektrische auto ook wordt geleverd met een volledig elektrische truck. Het doet deugd dat de vrachtwachten nuttig wordt gebruikt, zonder twijfel wordt er gelijk meer duidelijk over sterkere en zwakkere punten tijdens alledaagse omstandigheden. Zaken die allicht nog kunnen worden aangepakt voor de productie later dit jaar van start gaat.

Over exacte specificaties tasten we nog in het duister. Wel belooft het prestatiepotentieel hoog te zijn, het rijbereik moet uitkomen op 483 km (300 mijl) of zelfs 805 km (500 mijl) afhankelijk van het gekozen accupakket. Een werkdag vervuld van eindeloze snelwegkilometers zit er dus bijna in, zonder halt te moeten houden bij de Supercharger. De schaarse concurrentie lijkt met gemak te worden overklast.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.