Tesla Semi trekker
Hoeveel weegt die vrachtwagen eigenlijk?

Dat is enorm relevant, want het gewicht van een vrachtwagen bepaalt hoeveel er geladen kan worden. Van de Tesla Semi is bekend dat er snel geacceleerd kan worden en dat de stroomlijn erg goed is. Keep on truckin’ is niet direct de eerste gedachte bij het horen van het rijbereik, maar een afstand van 640 of een goede 800 kilometer die op één lading en volledig elektrisch kan worden afgelegd is respectabel.

Een ingewikkelde berekening (zie video onderaan) heeft als slotsom dat er accupakketten moeten worden gemonteerd met een capaciteit van respectievelijk 500 tot 600 kWh en 900 tot 1000 kWh. Erg fors, ook qua gewicht. Dat komt uit op 4,7 ton of 7,9 ton in geval van het grotere accupakket. Dat is niet noodzakelijk een enorm nadeel. De overheid kan besluiten om het gewicht van de accupakketten in mindering te brengen op het leeggewicht van de vrachtwagen, zodat er geheel legaal meer geladen kan worden. De accutechniek kan ook nog enkele sprongen maken, wat kan zorgen voor gewichtsvermindering.

Uiteindelijk is het gewoon gunstig als het beroepsgoederenvervoer elektrificeert. De uitstoot van broeikasgassen kan hierdoor serieus worden beperkt.

Vandaag werd bekend dat ook UPS een order plaatst voor de Tesla Semi. Het is daarmee direct de grootste bestelling van de Tesla-vrachtwagen tot op heden, er zijn er namelijk 125 besteld. Een aantal dat niet wordt gehaald door Pepsico. De voorkeur voor elektrisch vervoer van UPS is logisch, de pakketdienst is voorstander van alternatieve brandstoffen en elektrische aandrijflijnen.

Met dank aan Daan voor de tip!


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.