Brabus Tesla Roadster
De Roadster was de eerste stap die Tesla moest zetten om hun succesvolle Model S goed op de markt te kunnen zetten. Toch had CEO Elon Musk liever gezien dat het design van de Roadster uit eigen stal was gekomen.

Bij het elektrificeren van de Lotus Elise moest er zo veel aan de auto worden veranderd, dat het makkelijker was geweest om zelf iets te ontwerpen voor de Tesla Roadster. De Elise (waar de Roadster op is gebaseerd) was niet berekend op een accupakket en een elektromotor bij de achterwielen. Slechts 7 procent van de Elise-onderdelen haalde het, de rest werd opnieuw ontworpen.

Een dure les voor Musk, waar andere fabrikanten van kunnen leren. Met uitzondering van BMW proberen zij nog altijd auto’s met brandstofmotors om te bouwen tot EV. Hierdoor moeten er vele compromissen worden gesloten op bijvoorbeeld het gebied van gewichtsverdeling en ruimte.

Toch heeft Musk een groot deel van succes te danken aan de Roadster. Hoewel er slechts 2.450 stuks van zijn verkocht, was het de “elektrische Lotus” die de ogen van de wereld op Tesla richten. (Foto: raoulkroes)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

BMW had ook eerst een bestaande auto geƫlektrificeerd (1-serie > Activ-E), voordat ze een volledig nieuwe elektrische auto bouwden.

@themsdosnerd:
Yep, die is echter nooit verkocht, die was slechts als proef te leasen.
Ik heb er ooit met eentje gereden en dat viel niet eens tegen.

Als Elon liever die roadster in eigen beheer ontwikkeld had dan doet hij dat toch gewoon als nog? Ik zal daar zeker naar kijken als het nog zover mocht komen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.