Tesla Roadster
Zoals beloofd heeft Tesla een update van de Roadster aangekondigd: met het 3.0-pakket stijgt de reikwijdte van een Roadster naar 400 mijl, omgerekend dik 640 km.

De Roadster, die in 2008 voor het eerst in productie ging, werd al bijgepunt met 2.0 en 2.5-versies, maar de rek is er nog niet uit. Begin 2015 kunnen eigenaren profiteren van nieuwe techkennis, en hun cabrio van het prototype Roadster 3.0 package laten voorzien. De verbetering is op 3 vlakken doorgevoerd:

1. Batterijen
Het originele Roadster-accupakket was 53 kWh groot, nu is het mogelijk ca. 70kWh uit dezelfde grootte te halen.

2. Aerodynamica
Met een retrofit aero kit wordt de Cd-waarde van 0,36 naar 0,31 verlaagd. Door minder luchtweerstand groeit het bereik.

3. Rolweerstand
Ook de banden krijgen een update, het rolling resistance coefficient (Crr) daalt van 11.0 kg/ton naar ca. 8.9 kg/ton, 20% minder rolweerstand dus. Daarnaast krijgen de wiellagers en het remsysteem finetuning.

Al met al levert dit een verbetering in de range op van liefst 40-50% t.o.v. het origineel. Tesla zegt dat met de juiste rijstijl en omstandigheden een afstand van 400 mijl (643 km) op 1 lading mogelijk is, en plant begin 2015 een non-stop rit van San Francisco naar Los Angeles.

Dit is overigens niet de laatste update, Tesla laat weten dat klanten ook in de toekomst nog upgrades voor hun Roadster kunnen verwachten. Tot slot, voor wie zat te wachten op een nieuwe top-Tesla met nog meer batterij: doe maar niet. No new Model S battery pack or major range upgrade is expected in the near term, aldus Elons minions. Klare taal.

Foto credit: @pudi, autojunk.nl (via Autoblog)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen reacties mogelijk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.