CEO Elon Musk zet vaart achter de ontwikkeling van een wagen met “auto-pilot“.

Binnen drie jaar wil Tesla 90 procent van de handelingen die nodig zijn om een auto te besturen uit laten voeren door de computer. Om de auto volledig autonoom te laten rijden is er meer tijd voor ontwikkeling nodig.

Google, Daimler, Nissan, GM, Volvo en Lexus experimenteren ook al enige tijd met autonoom rijden. Volvo was al zeer ambitieus door te zeggen dat zij al in 2014 klaar zijn om een zelfsturende auto op de markt te introduceren, maar drie jaar ligt nog steeds ver binnen de schattingen van analysten die voorspellen dat het nog 10 tot 15 jaar duurt voordat de technologie zal worden geaccepteerd.

Tesla zal de technologie voor hun “auto-pilot” zelf ontwikkelen, zonder de hulp van andere bedrijven. Wel hebben zij een vacature online gezet, op zoek naar iemand die hun kan helpen om te “pionieren in volledig geautomatiseerd rijden”.

Om deze wens realiteit te laten worden, zullen de verkeersregels moeten worden aangepast. In Californië en Nevada mag Google met hun autonoom rijdende Priussen al over straat, maar in de Europese Unie wordt er nog steeds van de bestuurder verwacht dat hij of zij te allen tijden controle heeft over de auto. Daarnaast bestaat er onduidelijkheid over de verzekering, mocht de zelfrijdende auto een ongeluk veroorzaken. Bij een goed functionerend systeem zou de kans flink dalen, maar een fout blijft zo gemaakt; ook voor een computer. (Via Reuters)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.