De anti-Tesla beweging heeft weer iets nieuws bedacht om de verkoop van de luxe EV’s tegen te werken.

Franchise autodealers zien het verkoopsysteem van Tesla totaal niet zitten. Dit is begrijpelijk, want als een Model S door de klant direct bij de fabrikant kan worden besteld, lopen de dealers hun inkomsten mis. Zij doen er dan ook alles aan om Tesla te dwarsbomen. Zo hebben ze het al voor elkaar gekregen dat de fabrikant geen showrooms mag openen in Texas en Virginia. In Noord-Carolina mogen geen auto’s via Internet worden verkocht.

Naast de eis dat Tesla geen showrooms mag openen, willen franchisers in de staat New York ervoor zorgen dat auto’s alleen geregistreerd kunnen worden bij een derde partij. In Amerika is het, net als hier, illegaal om met een ongeregistreerd voertuig te rijden. De enige oplossing is dus om een Tesla bij een dealer of een particuliere verkoper te kopen.

Elon Musk zou Elon Musk niet zijn door er via Twitter op te reageren. Hij doet meteen maar even een oproep aan New Yorkers om de senator te vereren met een telefoontje en het op te nemen voor zijn merk.

elon musk new york senator

Update 28 juni 2013: Het wetsvoorstel is van de baan. Tesla mag gewoon hun auto’s blijven verkopen in New York.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Tsja, veel van die Amerikanen leven nog in de middeleeuwen. Elon is vernieuwend en dat is iets wat veel mensen opvatten als een bedreiging. Te meer als het de portemonaie raakt.

@rotarypowah: Zeker, de US of A is een groot voorstander van het utopie ‘vrije markt economie’. Vooral als het de eigen buidel aantast 🙂

Wat zijn wij toch gezegend met ons RDW registratiesysteem! Kom maar op met die Tesla’s!

Dit is natuurlijk totaal niet ondersteund door enkele auto-fabrikanten van die diezelfde dealers.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.