de nieuwe Tesla Roadster
Meer dan alle andere accufabrikanten overal ter wereld?

Een stevige ambitie kan Tesla niet worden ontzegd. Chef Elon Musk voegt daar wat bluf aan toe, of is het niets dan de waarheid die wordt gesproken in zijn vele twitterberichten? Naar eigen zeggen produceert Tesla in samenwerking met Panasonic de meeste accupakketten van alle autofabrikanten ter wereld, ook meer dan grote producenten als LG Chem en Samsung SDI. Dat is dan niet in absolute aantallen, maar wel in gigawattuur (GWh). Door Tesla en Panasonic worden er accupakketten geproduceerd in de Gigafactory in Nevada (Verenigde Staten) en in Japan, gezamenlijk zijn Tesla en Panasonic goed voor zestig procent van de wereldwijde productie van accupakketten. Er komt ook een fabriek in China waar accupakketten worden geproduceerd. Hoe het er verder voor staat met de bouw van nieuwe Gigafactories wordt niet helemaal duidelijk.

Wel blijkt dat Tesla voor veel markten zijn auto’s zoveel mogelijk lokaal wil assembleren. Dit om importheffingen en andere belastingen zoveel mogelijk te ontlopen. Het merk hoopt zijn auto’s komend jaar te kunnen aanbieden in delen van India, Afrika en Zuid-Amerika, andere gebieden moeten in de jaren daarop volgen. Tesla wil een wereldspeler worden. Met een steeds breder modelaanbod wordt dat vanzelfsprekender.

De Tesla Model 3 is de eerste relatief betaalbare auto van het merk, en de Semi moet het transport veranderen. Ook bestaan er al enige tijd plannen voor een pickup en wordt de Model Y een suv op basis van de Model 3. Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe Tesla Roadster met een verbluffend prestatiepotentieel. (Via: cleantechnica.com)

Beeld: de nieuwe Tesla Roadster


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.