Tesla presenteert elektrische Model Y aan de wereld
De Model 3 voor het gezin is hier.

Voor diegenen die de Model X te groot of te duur vinden komt Tesla over een tijdje met de Model Y op de markt. De nieuwe elektrische auto van het inmiddels o zo bekende merk uit Freemont, Californië moet het gat vullen tussen de Model 3 en de Model S.

De Model Y is het praktische broertje van de Model 3. Tesla heeft veel designelementen van de sedan overgenomen. Het voor- en achteraanzicht zijn hetzelfde. Ook het interieur komt vrijwel geheel overeen met de Model 3. Sommigen omschrijven de Model Y alsof de Model 3 en de Model X een baby hebben gekregen.

Standaard is de Model Y een vijfzitter, maar Tesla beweert dat er optioneel zeven volwassenen passen in de nieuwe elektrische auto. Dit benadrukte de autofabrikant door tijdens de presentatie in Hawthorne, Californië zeven mensen lieten uitstappen toen de Model Y op een podium verscheen.

Tesla heeft meteen alles bekendgemaakt over levertijden, beschikbare varianten en Nederlandse prijzen. Alle informatie over de nieuwe Model Y lees je op Autoblog.nl


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.