Tesla Supercharger
Overal kunnen snelladen met een Tesla, dat is het doel.

Hoewel de Tesla Model S en Model X aardig succesvol zijn, lijkt de komst van de Model 3 alles te kunnen veranderen. Het begin van de levering van de Model 3 in Europa is aanstaande, over een paar maanden is het zover. Het kan haast niet anders dan dat die auto uitgroeit tot een kaskraker, die wordt geambieerd door zo ongeveer iedere succesvolle junior manager. Hoewel er al erg veel Superchargers zijn – in Europa zijn er meer dan 400 locaties en in Nederland zijn het er 17 – zullen dat er ook alleen maar meer worden.

Elon Musk heeft een uitspraak op Twitter gedaan waaruit blijkt dat er door heel Europa Superchargers geplaatst zullen worden:

Dat betekent dat iedereen met een Tesla overal en nergens terecht naartoe kan rijden, voor zaken of vakantie, en dat onderweg het accupakket altijd valt op te laden. Overigens is er wel werk aan de winkel voor Tesla. De Model 3 heeft een CCS-snellaadaansluiting. Dat is weliswaar de norm binnen Europa, maar betekent wel dat bestaande Superchargers aangepast moeten worden, aangezien Tesla nu met een eigen standaaard voor snelladen werkt.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ter info: er zijn nog steeds ruim meer tankstations.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.