Tesla Powerpacks
De plaatselijke energiemaatschappij Pacific Gas & Electric Company heeft vergunningen verleend aan partijen die een energieopslag gaan installeren.

Het is natuurlijk geen enorme verrassing dat Tesla hierbij zit. Het merk levert behalve auto’s ook accupakketten voor thuisgebruik en professioneel stationair gebruik, respectievelijk de Power Wall en het Power Pack. En heeft eenzelfde kunstje al eens eerder geflikt in Australië. Dan gaat het om het leveren van accupakketten die dienen voor de opslag van energie uit hernieuwbare bronnen.

De staat Californië doet het nodige op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld elektrisch rijden wordt op grote schaal bevorderd. De vier vergunningen voor de opslag van energie zijn verleend door energiebedrijf Pacific Gas & Electric Company (PG&E). De totale capaciteit die beschikbaar komt is 567 megawatt. Doordat de prijzen van accupakketten beginnen te dalen is het nu mogelijk om dergelijke oplossingen kosteneffectief te gebruiken. Met andere woorden, subsidie is niet nodig. De PG&E is al enkele decennia bezig met energieopslag, maar meent dat er nu ook echt sprake is van een goed alternatief voor traditionele vormen van energieopwekking.

De Powerpacks die door Tesla worden geplaatst zijn goed voor een vermogen 182,5 MW gedurende vier uur, dat komt dus neer op 730 MWh.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.