Teaser van de pickup van Tesla
Dreigt een van de bestverkochte auto’s van de Verenigde Staten zijn almachtige positie kwijt te raken?

Als het aan Elon Musk ligt wel, we kennen de beste man dan ook van zijn stevige uitspraken. Musk belooft dat de vanafprijs van de pickup van Tesla onder de magische grens van $ 50.000 (circa € 44.000) blijft. Uiteraard belooft het ook een praktische auto te worden. Het trekgewicht ligt hoog, de duurste versie moet een rijbereik krijgen van 800 kilometer, vierwielaandrijving is vanzelfsprekend aanwezig en dynamische vering behoort tot de mogelijkheden.

Ook biedt de pickup volop laadvermogen, daar is het type auto immers voor bedoeld. Verder moet menigeen worden verbluft door het scifi-uiterlijk. Bladrunner-achtig. Een onaardse pickup? Musk belooft een curieuze mix, functioneler dan een Ford F150 en sportiever dan een Porsche 911. Het lijkt een soort van Ford F150 Raptor te worden, maar dan volgens Tesla.

Vooralsnog moeten we het doen met een teaser. De pickup is er voorlopig nog niet, evenals een van de grote concurrenten. Dat is de Rivian R1T. En de aloude Ford F150? Ook die wordt geëlektrificeerd. (Via: electrek.co)

Beeld: teaser van de Tesla-pickup


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.