Nu er steeds meer Tesla’s op de weg rijden, een aantal dat dit jaar flink zal toenemen met de introductie van de Model X en de Model E in 2017, zal het al snel druk worden bij de Supercharger snelladers. Gelukkig heeft Elon Musk altijd oog voor de toekomst en een oplossing voor dit probleem.

Als een nieuw patent van Tesla wordt aangenomen, kunnen Superchargers in de toekomst meerdere auto’s tegelijk laden. Hierdoor hoeft niemand meer te vechten voor een stekker bij de paal. Echter, om te voorkomen dat het systeem overbelast raakt, kan er niet op vol vermogen worden geladen.

Toch hoeven gebruikers geen ruzie te maken over het wattage, want uiteraard is ook hier rekening mee gehouden. De nieuwe Superchargers zullen hun diensten baseren op onder andere behoefte en tijd van aankomst. Zo kan er worden gekeken naar wie er als eerste was, wie er eerder weg moet en hoeveel lading er nog in de accu zit.

Ook kunnen bepaalde auto’s meer laadrechten krijgen op basis van het model of misschien zelfs per abonnement. Wie gratis wilt laden mag er best iets voor over hebben. (Via Green Car Reports)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.