Tesla Model 3
Dynamische beprijzing, zodat iedereen scherp blijft?

Eerder werd er al bekend gemaakt dat niet hoeft te worden verwacht dat het uiterlijk van de Tesla Model S, noch van de Tesla Model X ingrijpend wordt gewijzigd. Terwijl geruchten eerder wel die kant uitwezen. Ook komen er geen uitvoeringen met kleinere accupakketten van voorgenoemde modellen. Zowel een Model S als een Model X heeft dus altijd de beschikking over honderd kilowattuur, waarvan 95 kWh bruikbaar is.

Nieuw is dat de Performance-versie voortaan standaard wordt voorzien van een Ludicrous Mode, die angstaanjagende acceleratietijden in het vooruitzicht stelt. De sprint van 0 naar 100 km/u kost in een Model S slechts 2,6 seconden. De Tesla Model S Performance staat in de prijslijsten voor € 104.700, terwijl de Long Range € 87.800 kost. Long Range betekent een rijbereik van 610 km volgens de WLTP-norm.

Bij de Tesla Model 3 lijkt er weinig te zijn gewijzigd. De Standard Range Plus kost € 47.800 en de Long Range € 58.300. Snelheidszoekers kunnen zich in de handen wrijven, de Performance-uitvoering is wat meer dan 1.000 euro goedkoper geworden. De prijs van de Tesla Model 3 Performance is € 63.990. De topsnelheid van die auto ligt op 261 km/u – om ouderwets over de Autobahn te kunnen scheuren – en van 0 naar 100 km/u gaat in 3,4 seconden.

Ditmaal gaat het dus niet om enorme verschillen. Wel is iedereen nu weer op de hoogte van wat een Tesla rijden moet kosten, als er tenminste niet wordt geleaset.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.