Recordpoging in Salerno
Hypermilen! Lange afstanden, lage snelheden. Het zal niet ieders hobby zijn.

Het eerdere record stond op naam van van twee Belgen, die schijnbaar eindeloos rondjes aan het rijden waren in het havengebied van Antwerpen. Met een Model S P 100D legden zij in totaal 901,2 kilometer af. Een mooi resultaat, maar vrijwel direct na het behalen van het record verscheen er een tweet van Elon Musk. Volgens hem zou het met de juiste banden mogelijk zijn om meer dan 1.000 kilometer af te leggen.

De Tesla Owners Club Italia besloot de uitdaging aan te gaan. Een Tesla Model S 100D werd langzaam maar zeker in gang gezet. Louter theoretisch komt deze Model S al verder dan de Performance-uitvoering. Voor de recordpoging werden vijf bestuurders ingezet – de term coureur zou volstrekt misplaatst zijn – die per toerbeurt achter het stuur plaatsnamen. Er werd gereden door suburbaan Salerno, ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Napels. Het is de regio waarbij hectisch een vrij adequate omschrijving is van het verkeer, dat lijkt dus allerminst ideaal voor een recordpoging.

Van de aanwezige rijassistenten werd dankbaar gebruik gemaakt. Die maakten het mogelijk om een constante snelheid aan te houden en zorgden ervoor dat de juiste positie op de rijbaan werd gekozen, volgens Rosario Pingaro die deel uitmaakte van de Tesla-bestuurders.

Uiteraard stond de airconditioning uit. De auto was volledig standaard, wel waren er banden met een lage rolweerstand gemonteerd. De moeite heeft zich uitbetaald. Er werd een in totaal 98,4 kWh/h verbruikt, bij een gemiddelde snelheid van iets minder dan 40 km/u. Dat leverde na 29 uur een totaal afgelegde afstand van 1078 kilometer op. Dat alles is bereikt onder toeziend oog van een notaris, die voor het officiële gehalte het klepje van de laadaansluiting voor de recordpoging verzegelde.

Het is bij deze de vraag wie de volgende poging gaat wagen.

Beeld: screenshot via Youtube


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.