Tesla Model S
Dat Tesla wereldwijd wil gaan opereren, mag geen verrassing zijn. Met als duidelijk voorbeeld, de assemblagefabriek in ons aller Tilburg. Wat zijn de volgende plannen van de Amerikaanse fabrikant?

Vermoedelijk gaat Tesla voor de opkomende Model 3 wijken naar China. Het merk verwacht enorme orders en om aan die vraag te voldoen, moeten er nieuwe fabrieken worden gebouwd. Zo wordt er ook gerept over een nieuwe batterijfabriek bij onze oosterburen.

Musk zou hierover in gesprek zijn met de Duitse regering. Eén van de redenen dat Tesla in Europa aan de weg bouwt, is vanwege de gunstige belastingregels. Onzin, zegt Kathrin Schira, van Tesla Motors Duitsland. Volgens haar zijn er helemaal geen plannen voor een nieuwe fabriek in haar land.

De Duitse Minister van Economische Zaken, Sigmar Gabriel, zegt wel degelijk in gesprek te zijn met Elon Musk over een nieuwe fabriek. Het is dus even wachten wat het uiteindelijk gaat worden. Dat Tesla bezig is met een plan voor Duitsland, dat moge duidelijk zijn. (via autonews.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

OF meneer Sigmar Gabriel doet aan grootspraak OF meneer Musk moet zijn achterban in DE eens inlichten over de gesprekken die hij voert.

Het zou me eerlijk gezegd niet verbazen. Als al die auto’s voor de Europese markt hier gebouwd worden, is dat onder de streep goedkoper en tegelijk wordt de fabriek in Freemont ontlast.

Update: ik kan alleen info vinden over dat het om een Batterij-fabriek gaat. Niet om een “normale” fabriek.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.