Tesla Supercharger
Nog geen drie jaar na het openen van de allereerste Supercharger, heeft Tesla nummer 500 geopend. Daarmee worden Noord-Amerika, Europe en langzaam aan ook Azië steeds makkelijker en sneller begaanbaar met een Tesla.

Op onderstaande afbeelding zie je de huidige Superchargers in Europa, het aantal dat eind 2015 actief moet zijn en de snelladers die eind 2016 in bedrijf zijn. Goed te zien is hoe de dekking van West-Europa wordt uitgebreid in de richting van Spanje/Portugal, Italië, Scandinavië en Oost-Europa. Ook in de Verenigde Staten en Azië wordt hard gewerkt aan een zo dekkend mogelijk netwerk.

Op de 502 Supercharger-stations die op dit moment actief zijn, staan in totaal 2.832 snelladers die door Tesla-rijders kosteloos gebruikt kunnen worden. Wel zijn de stations voornamelijk bedoeld voor Tesla-rijders op doortocht en niet voor mensen die toevallig in de buurt woonde, zo liet Elon Musk onlangs weten. In Nederland gaat het om zes stations, in Amsterdam, Oosterhout, Tilburg, Zevenaar, Urmond en Zwolle.

Tesla Supercharger


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De “premium” concurrentie werkt gelukkig aan vergelijkbare auto’s, maar op het supercharger netwerk hebben ze nog geen antwoord dacht ik. En zoiets rol je niet even in zes maanden uit…groot pluspunt voor Tesla

@fit4fun: Klopt, Tesla laat hier duidelijk zien dat ze niet alleen over de auto hebben nagedacht, maar over de gehele infrastructuur en dat doen ze goed.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.