Tesla Model S accuwissel
EV-minnend Californië krijgt het eerste Tesla accuwisselstation, waarmee de auto “laden” sneller gaat dan het volgooien van een tank benzine.

Ruim een jaar geleden werden we lekker gemaakt met de supersnelle accuwissel van de Tesla Model S, waarmee het afleggen van grote afstanden in een elektrische auto zonder lange laadtijden mogelijk wordt gemaakt. Omdat Tesla het druk had met andere zaken zoals de Gigafactory, heeft het even geduurd voordat het eerste accustation kan worden gerealiseerd. De deadline werd steeds weer vooruit geschoven, maar in december moet het dan toch echt gaan gebeuren.

Het bouwen van het accuwisselstation heeft ook een aantal voordelen wat betreft de beroemde zero-emission vehicle (ZEV) kredieten van de Californische staat. Eerder dit jaar werden de regels aangepast. De Tesla Model S laadt niet snel genoeg en komt daarom niet in aanmerking voor een aantal van deze kredieten. Het accuwisselstation moet dit op gaan lossen, mits het systeem voldoende wordt gebruikt door de klanten.

Dat laatste is nog maar de vraag. Een accuwissel gaat tussen de 60 en 80 dollar kosten. Wordt de oude accu op de terugweg niet opgehaald, worden er extra kosten voor de “upgrade” in rekening gebracht. Gratis gebruik maken van de Supercharger snelladers klinkt dan toch een stuk aantrekkelijker, ook al gaat dit minder snel dan een accuwissel. (via Slashgear)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.